Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Google investeert in onderzeese gegevenskabel tussen USA en Japan

De Amerikaanse technologiereus Google investeert samen met 5 Aziatische telecombedrijven in een nieuwe onderzeese datakabel, die de Verenigde Staten met twee plaatsen in Japan zal verbinden. Het gaat om een investering van 300 miljoen dollar. Dat maakte het consortium maandag (plaatselijke tijd) bekend. De kabel moet een capaciteit van 60 terabits per seconde hebben.

Het kabelsysteem kreeg de naam ‘FASTER’. Met de nieuwe glasvezelkabel onder zee wil het consortium tegemoet komen aan de groeiende vraag naar gegevensoverdracht.

De kabel komt in Japan aan land in Chikura en Shima en zal naadloos aansluiten op bestaande kabelsystemen om de capaciteit naar andere Aziatische locaties uit te breiden. In de VS zullen Los Angeles, San Francisco, Portland en Seattle aansluiting hebben op het systeem.

Het technologiebedrijf NEC, dat het contract voor de aanleg van de gegevenskabel kreeg, meldt dat de werkzaamheden onmiddellijk opgestart worden. Doel is het systeem in het tweede kwartaal van 2016 in gebruik te nemen.

Naast Google nemen ook de Chinese bedrijven China Mobile en China Telecom, het Maleisische Global Transit, het Japanse KDDI en Singapore Telecom deel aan de operatie.

Deel dit artikel